In het Cultuurmenu komt de vraag en het aanbod op het gebied van cultuureducatie in Enschede bij elkaar. Op deze website kunnen scholen een uitgebreid overzicht vinden van het kunst- en cultuuraanbod voor alle groepen van het primair onderwijs (inclusief het so en vso). Het aanbod bestaat uit de disciplines beeldende kunst, dans, drama, erfgoed, literatuur, mediakunst en muziek. Het Cultuurmenu heeft als doel om alle basisschoolleerlingen in Enschede in contact te laten komen met kunst en cultuur. Door middel van handige filters en de zoekfunctie kunnen leraren aanbod vinden dat aansluit bij de wensen/het cultuurbeleidsplan van de school.
Alle scholen hebben een eigen schoolaccount, waaraan budget is gekoppeld. Hierdoor kunnen scholen gemakkelijk activiteiten boeken. (Meer informatie over de financiën rondom het Cultuurmenu lees je hier.) Het schoolaccount wordt beheerd door de Interne Cultuurcoördinator (ICC’er) van de school. Deze leraren zijn de spil voor goed cultuuronderwijs voor ieder kind. De ICC’er maakt en houdt iedereen enthousiast voor cultuur en creativiteit in de klas en is de verbindende schakel tussen de school en de culturele omgeving. ICC’er word je door een opstartcursus te volgen, deze wordt bij genoeg aanmeldingen ieder schooljaar aangeboden. Hier lees je alles over de opstartcursus voor schooljaar 2023/2024.
Voor vragen over de inhoud van activiteiten kun je terecht bij je adviseur.
Voor vragen over bijvoorbeeld de inloggegevens en de inleg in het Cultuurmenu kun je contact opnemen met Laura Schoenmakers (projectmedewerker Administratie & Backoffice Cultuurmenu): cultuurmenu@cultuureducatie-enschede.nl.
LEERLIJNEN
Naast het totale aanbod van educatieve activiteiten zijn op het Cultuurmenu ook alle ontwikkelde leerlijnen te vinden. Van iedere leerlijn wordt aangegeven wat de inhoud is, hoe de leerlijn is opgebouwd, wat de uitgangspunten zijn en hoe de leerlijn bijdraagt aan deskundigheidsbevordering van de leerkracht. Daarnaast is van de meeste leerlijnen een introductiefilmpje beschikbaar. Bekijk hier de leerlijnen.