Op de dag dat ik dit stuk schrijf is de schrijver van het boek Rupsje Nooitgenoeg overleden. Eric Carle. Hij bereikte met zijn prachtige creatieve boeken miljoenen kinderen. Op de radio hoorde ik dat hij het rupsje ook zag als symbool van hoop. Ieder kind moet de kans krijgen om de eigen talenten te ontwikkelen… om van een rups een vlinder te kunnen worden. Dat ieder kind de kans krijgt om talenten te ontwikkelen, zie ik ook als belangrijke bijdrage van Cultuureducatie Enschede. Door kunst en cultuur groeien!
Ik werk sinds november 2019 als projectleider bij Kaliber Kunstenschool en ben daarom in die hoedanigheid ook betrokken bij Cultuureducatie Enschede. De afgelopen periode gingen gelukkig heel veel activiteiten van Kaliber online door. Het was de dagelijkse praktijk dat een Kaliber docent op het digibord verscheen met bijvoorbeeld een muziekles. Daarnaast hebben we als team Onderwijs weer hard gewerkt aan de ontwikkeling van inhoudelijk kwalitatieve activiteiten voor na de zomer. Hopelijk dat we dan als vanouds de scholen in kunnen.
Ik ben vanuit de Randstad verhuisd naar Almelo. In mijn voorlaatste baan was ik projectleider voor het educatieprogramma Voices of Tolerance, van museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Daarvoor heb ik ruim tien jaar gewerkt bij afdeling Diversiteit van de gemeente Amsterdam. Hier was ik adviseur op het terrein van Diversiteit, Inclusie en Sociale Stabiliteit. Thema’s die ook in Enschede spelen, ook in het onderwijs. Ik ben daarom ook blij dat zaken als kansengelijkheid nu concreet wordt opgepakt in de derde ronde van Cultuureducatie met Kwaliteit. Ik zoek altijd naar wat mensen drijft, vanuit welke betekenis doet iemand de dingen. Naast mijn werk bij Kaliber Kunstenschool illustreer ik en ben ik druk bezig me daarin verder te ontwikkelen.
Mocht je vragen hebben over Kaliber of eens kennis willen maken, ik ben te bereiken via f.windhorst@kaliberkunstenschool.nl of 06- 82 52 10 53.
Foto: Annabel Jeuring